Mats Ronander med gäst Py Bäckman och band – 13/7 2022

Mats Ronander är en välkänd och uppskattad artist på Brantevik, som en av landets mest rutinerade och respekterade musiker med erfarenhet från bandet Nature och turne´-gitarrist med Ulf Lundell och ABBA. 1992 släpptes superhiten ”Gör Mig Lycklig Nu” tillsammans med Kim Larsen.

Support: Jenny Blue & the Tombstone Shadows

Mats Ronander är en välkänd och uppskattad artist på Brantevik, som en av landets mest rutinerade och respekterade musiker med erfarenhet från bandet Nature och turne´-gitarrist med Ulf Lundell och ABBA. 1992 släpptes superhiten ”Gör Mig Lycklig Nu” tillsammans med Kim Larsen. Fortsatt med det egna superbandet ”Low Budget Blues Band”, Badrock, Melodifestivalen, femtontalet soloalbum och tusentals konserter runt om i världen. Denna kväll bjuds allt från rytande rock till känslosam blues när en äkta blues-man intar scenen.

Denna kväll gästas Mats av pop & rock-ikonen, låtskrivaren och sångerskan Py Bäckman. Py fick som medlem i Raj Montana Band sitt genombrott genom albumet Sista föreställningen. Efter splittringen på 80-talet fortsatte hon som soloartist och låtskrivare, den första är ”Stad i ljus” som Tommy Körberg vann svenska Melodifestivalen 1988 med. På 90talet samarbetade Py som låtskrivare för gruppen Nordman. Py har även skrivit texten till ”Gabriellas sång” med musik av Stefan Nilsson, för filmen” Så som i himmelen” , samt till ”Koppången” tonsatt av Per-Erik Moraeus. Ur hennes produktion kan också nämnas ”Magisk stjärna”, Melodifestivalen 2010, Svensktoppenettan”Min plats på jorden” , vidare ”Älskar du mig så älskar jag dig” skriven tillsammans med Sven-Erik Magnusson. 2014 inledde Py ett turne´samarbete med Janne Bark som bl.a. resulterade i ett album som heter ”Vi är bara människor”.

Kvällen ackompanjeras av Ronanders eminenta band bestående av Pelle Jernryd – Gitarrer, Magnus Nörrenberg – Keyboard, Micke Nilsson – Bas och Staffan Brode´n, trummis

Musik under stjärnorna i Brantevik

Vi bjuder på en friluftskonsert med proffsigt ljud på alla platser. Parkettsittning på stol framför scenen, annars medhavd sittmöjlighet. Avslappnat, glatt, lugnt och musik-entusiastiskt.

Med egen stol kan du välja sittplats och picknicka gärna. Gräsmattan är stor och välskött med plats för lekande barn. Försäljning av korv&glass och sillamackor, våfflor, kaffe mm finns. Packa med kofta, då kvällen vid havet blir kylig när solen gått ned, och regnkläder i förekommande fall. Vi spelar på idrottsplatsen nästan oavsett väder!