Rigmor Gustafsson – 20/7 2022

Rigmor Gustafsson har till dags dato släppt tio skivor i eget namn, som alla visar på en ständig lust att ta nya vägar.

Rigmor Gustafsson med band

Support: Fredberg Orkester

Rigmor Gustafsson har till dags dato släppt tio skivor i eget namn, som alla visar på en ständig lust att ta nya vägar. Det har gjort henne till en av Sveriges, Europas främsta och mest populära jazzartister med en lång, varierad och prisbelönt karriär. Hon har tagit emot Kungliga Akademiens Jazzpris, Sveriges Radios pris Guldkatten och medaljen Litteris et artibus ur hans Majestät Konungens hand. Hon har fått en Grammis för Alone with you med hennes egna kompositioner och tre av hennes album har sålt Guld.

Men gitarren, inte sången, var hennes första val, skolad i både klassisk gitarr och jazzgitarr. På musikgymnasiet började hon sjunga och kom med i olika band. Efter musikhögskolorna i Ingesund och Stockholm och medlem i coverband som gitarrist och sångerska, gick hon tre år på The New School´s Jazz Programme i New York och bildade sitt första egna band. Sedan 1997 är hon stationerad i Stockholm med Europa som arbetsfält.

Vi har kunnat se Rigmor i olika konstellationer från duos till symfoniorkestrar och vi har njutit i samband med kronprinsessan Victorias bröllop, på Nobelprisbanketten, på Regeringens öppnande och även i På Spåret, Allsång på Skansen, Så ska det låta m.m. Mellan 2015-2017 var hon adjungerad professor vi Ingesunds Musikhögskola och sedan 2017 är hon invald i Kungliga Musikaliska Akademien.

Hennes första skiva släpptes 1996 och de senaste vi hört är I Will Wait For You och Come Home (2019) där Rigmor presenterar egen musik men också musik av Kate Bush, Joni Mitchell och Tanita Tikaram. Det viktigaste för Rigmor är att hon gillar melodin och harmoniken och att hon kan identifiera sig med texten. Då känns musiken som healing!

Musik under stjärnorna i Brantevik
Vi bjuder på en friluftskonsert med proffsigt ljud på alla platser. Parkettsittning på stol framför scenen, annars medhavd sittmöjlighet. Avslappnat, glatt, lugnt och musik-entusiastiskt.

Med egen stol kan du välja sittplats och picknicka gärna. Gräsmattan är stor och välskött med plats för lekande barn. Försäljning av korv&glass och sillamackor, våfflor, kaffe mm finns. Packa med kofta, då kvällen vid havet blir kylig när solen gått ned, och regnkläder i förekommande fall. Vi spelar på idrottsplatsen nästan oavsett väder!