Branteviks IF

Branteviks IF (BIF)är en av de mest anrika fotbollsklubbarna på Österlen. Föreningen bildades 1924 och förfogar i dag över en komplett fotbollsanläggning, vackert belägen ett stenkast från havet i utkanten av Branteviks fiskeläge. Under 2022 kommer vi att ha ett seniorlag i seriesystemet samt ungdomsverksamhet i samarbete med Österlens FF.

På Branteviks idrottsplats finns inte bara möjligheter till fotboll, utan även till mindre eller större fester och arrangemang. www.branteviksif.se

Branteviks IF har även under många år haft en vision om att kunna erbjuda Österlenborna fotboll på elitnivå. Som ett led i denna satsning bildade Branteviks IF och Skillinge IF år 2014 den gemensamma föreningen Österlens IF. Säsongen 2022 spelar Österlens IF i division 2. Hemmamatcherna spelas i Skillinge, där föreningarna gemensamt satsat på en godkänd gräsplan och anläggning. www.laget.se/OsterlenFF

För att bidra till finansieringen av BIF verksamhet arrangeras varje år det numera rikskända arrangemanget Musik under stjärnorna samt en stor loppmarknad.

Midsommarafton med lövade vagnar och dans kring majstången är ett annat arrangemang, uppskattat av såväl lokalbefolkning som sommargäster.